ua en ru

Із початку року з лав ДПСУ за корупцію звільнено 93 прикордонники

Із початку року з лав ДПСУ за корупцію звільнено 93 прикордонники Фото: українські прикордонники

У 2016 році зафіксовано понад 800 випадків припинення спроб надання громадянами хабарів

За результатами перевірок із початку 2016 року з лав Державної прикордонної служби України було звільнено 93 співробітники через корупційні дії. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначено, що з початку року зафіксовано понад 800 випадків припинення спроб надання громадянами неправомірної вигоди, що значно перевищує показники 2015 року. При цьому суми коштів, від яких відмовляються прикордонники, складають тисячі, а іноді й десятки тисяч гривень.

"Так, минулої доби прикордонники відмовилися у десяти випадках від неправомірної вигоди на загальну суму понад 10 тисяч гривень. Хабарі пропонували 4 громадян України та 6 іноземців за прийняття посадовими особами прикордонного відомства неправомірних рішень", - йдеться в повідомленні.

За всіма випадками до поліції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Крім того, у прикордонному відомстві для подолання корупції підрозділи забезпечення внутрішньої та власної безпеки із взаємодіючими органами постійно здійснюють службові перевірки.

"Усього з початку року було здійснено 2497 перевірок несення служби прикордонними нарядами, з них - у 65 випадках у співробітників Держприкордонслужби були виявлені кошти. Також було ініційовано 1993 службові розслідування, внесено до ЄРДР 229 випадків правопорушень, із них 182 за ознаками корупції. За результатами перевірок із початку року притягнуто до адмінвідповідальності 373 особи, до адмінвідповідальності за корупцію - 7 осіб, до дисциплінарної - 3209, звільнено з лав ДПСУ 93 прикордонники", - відзвітували у відомстві.

Нагадаємо, раніше сьогодні Держприкордонслужба заборонила в'їзд до України співачці з Росії Кристині Саркісян, відомої під псевдонімом Kristina Si.