ua en ru

З початку року ДСНС знешкодила 47 тисяч вибухонебезпечних предметів

З початку року ДСНС знешкодила 47 тисяч вибухонебезпечних предметів Фото: сапер ДСНС (dsns.gov.ua)

Тільки за останні 3 дні сапери знешкодили понад 700 боєприпасів

Піротехніки Державної служби з питань надзвичайних читуаций (ДСНС) протягом останніх трьох днів осуществлили 101 виїзд, в ході яких виявили 724 боєприпасів, у тому числі 3 авіаційні бомби. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Всього ж з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили і знищили 47 тис. 357 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 257 авіаційних бомб.

зокрема, 3 вересня, група піротехніків ДСНС в Миколаївській області, шляхом контрольованого підриву, знищила мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Небезпечний предмет виявив чоловік, під час проведення господарських робіт на території своєї присадибної ділянки по вул. Першотравнева в смт. Доманівка.

У Житомирській області в с. Головенко місцеві жителі під час збирання грибів у лісі помітили вибухонебезпечні предмети частіше. Знахідкою виявились 2 артилерійських снаряди калібру 122 мм та 152 мм часів Другої світової війни.

Держслужба також продовжує роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

зокрема, в Луганській області протягом 4 вересня піротехніки перевірили 2,38 га місцевості р. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. Всього за минулу добу було виявлено та вилучено 45 одиниць вибухонебезпечних предметів.

У цей же день у Донецькій області піротехнічні підрозділи обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 9,64 га території, де виявили 87 одиниць ВОП.

Нагадаємо, раніше у Голосіївському районі Києва на вулиці Пухівська сапери ДСНС знешкодили артилерійський снаряд "Д-105" часів Другої світової війни.