ua en ru

НАБУ затримало екс-командувача Нацгвардії

НАБУ затримало екс-командувача Нацгвардії Фото: Юрій Аллеров (ngu gov ua)

НАБУ затримало Юрія Аллерова

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) затримало колишнього командуючого Національної гвардії Юрія Аллерова. Про це повідомили в прес-службі НАБУ у Facebook.

У НАБУ повідомили, що Аллерова та ще двох співучасників - гендиректора компанії-забудовника та оцінювача - затримали. Найближчим часом усім їм повідомлять про підозру у вчиненні корупційного злочину.

"На жаль, така схема зловживань із землею колишніх військових частин не є унікальною. В роботі детективів НАБУ є ще низка подібних епізодів. Розслідування ж цього розпочато за матеріалами BIHUS.info", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

"Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Бориспільська). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей", - йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України 14 травня здійснювали обшуки за місцем роботи та проживання окремих посадових осіб Національної гвардії України, а також у ряді приватних компаній. Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 191 КК України. Розслідування зазначених фактів НАБУ здійснюють з грудня 2017 року.

Як зазначалось, слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування корупційної схеми з нерухомістю, в результаті якої Головне управління Національної гвардії України, за версією слідства, втратило активи на 81,64 млн грн.

Раніше повідомлялося, що в НАБУ завершили службове розслідування у справі про корупцію в оборонній сфері. У ході слідства, директор НАБУ Артем Ситник відсторонив від посадових обов'язків керівника Головного підрозділу детективів і двох детективів цього підрозділу.