ua en ru

НАБУ і САП завершили розслідування у справі броварський судді, обвинуваченої у хабарництві

НАБУ і САП завершили розслідування у справі броварський судді, обвинуваченої у хабарництві Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

НАБУ ініціювало накладення арешту на майно підозрюваного

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили досудове розслідування по справі судді Броварського районного суду Київської області, обвинуваченої у хабарництві. Про це повідомляє пресс-служба НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо судді Броварського міськрайонного суду Київської області, яка була затримана 14 червня 2017 в приміщенні службового кабінету відразу після скоєння тяжкого корупційного злочину, передбаченого ч3 ст. 368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди")", - йдеться в повідомленні.

Так, на час провадження досудового розслідування суддя був відсторонений від правосуддя. НАБУ також ініціювало накладення арешту на авто, квартиру і будинок підозрюваної.

За версією слідства, суддя вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнюючого рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої "послуги" суддя оцінила в 1000 євро.

САП направила до суду матеріали кримінального провадження і обвинувальний акт.

Нагадаємо, також сьогодні Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом чиновникам ПАТ "Укрзалізниця" у вигляді 59 діб домашнього арешту з носіння електронного браслета.