ua en ru

НАБУ проводить оцінку можливих ризиків, пов'язаних з передачею справ від Генпрокуратури

НАБУ проводить оцінку можливих ризиків, пов'язаних з передачею справ від Генпрокуратури Фото: прокуратура (screenshot(google maps)

20 листопада закінчилися повноваження слідчих органів по здійсненню попередніх розслідувань, підслідним НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить оцінку можливих ризиків, пов'язаних з передачею справ від Генеральної прокуратури. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"НАБУ діяла і буде діяти виключно в рамках закону. Враховуючи те, що у зв'язку з закінченням повноважень слідчих органів здійснювати розслідування, законом передбачена передача НАБУ підслідних йому виробництв, зареєстрованих до грудня 2015 року. Національне бюро не бачить підстав не приймати матеріали таких виробництв від Генеральної прокуратури України", - йдеться в повідомленні НАБУ.

У прес-службі повідомляють, що на даний момент НАБУ оцінює всі можливі ризики, пов'язані з передачею справ ГПУ. Найближчим часом Національне агентство надасть свої пропозиції щодо мінімізації ризиків.

Як відомо, 20 листопада 2017 року закінчилися повноваження слідчих органів по здійсненню попередніх розслідувань по кримінальних проваджень, які належать до підслідності НАБУ та зареєстровані до грудня 2015 року.

Нагадаємо, раніше у прес-службі ГПУ розповіли, у слідчих Генпрокуратури залишається право на "дорозслідування" започаткованих ними кримінальних проваджень, підслідних Держбюро розслідувань, але не довше двох років.