ua en ru

НАБУ провело обшуки у судді Вищого госпсуду України Яценко

НАБУ провело обшуки у судді Вищого госпсуду України Яценко Фото: Олена Яценко (sud.ua)

Суддю підозрюють у незаконному збагаченні

Національне антикорупційне бюро України провело обшуки у судді Вищого господарського суду. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі НАБУ.

У бюро підтвердили, що слідчі дії проходять в рамках кримінального провадження щодо можливого незаконного збагачення, внесених до декларації недостовірних даних та отримання коштів, отриманих злочинним шляхом.

Як повідомляє "Судово-юридична газета", мова йде про суддю Олену Яценко, яка брала участь у першому конкурсі в Верховний суд в 2016-2017 роках, проте не увійшла до списку переможців. Вона також подавала документи на другий конкурс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду ще 9 адміністративних протоколів щодо чиновників і суддів.

У серпні СБУ спільно з детективами НАБУ викрила на хабарі одного з суддів обласного суду Черкаської області. Суддя вимагав від місцевого жителя 30 тисяч гривень за обіцянку вплинути на рішення про непритягнення його до відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння.