ua en ru

НАБУ прокоментувало обшуки у НКРЕКП

НАБУ прокоментувало обшуки у НКРЕКП Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Детективи НАБУ провели обшук, щоб отримати інформацію щодо Роттердам+

Детективи НАБУ здійснили обшуки в приміщеннях НКРЕКП в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання службовими особами НКРЕКП своїм службовим становищем під час ухвалення так званої формули "Роттердам+". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію на публікацію НАБУ у Facebook.

У НАБУ зазначили, що в детективи НАБУ стикаються з численними перешкодами, в тому числі і з боку НКРЕКП, яка приховує частину документів, що визначають окремі складові елементи прогнозованого розрахунку оптової ринкової ціни на електроенергію.

Крім того, у НАБУ зазначили, що з'являється інформація про висновки експертів, які ніби то не підтверджують збитки від формули "Роттердам+". Однак розмір збитків у межах кримінального провадження визначається виключно за результатами судово-економічної експертизи, яка може бути проведена тільки уповноваженими державними експертними установами. Отже НАБУ залучило для експертизи Інститут економіки та прогнозування НАН України.

"На підставі наукової роботи, отриманої від НАН, слідство змогло забезпечити повноту досудового розслідування і зважити наслідки введення в дію формули "Роттердам+" не лише з позиції інтересу окремих гравців, а і з точки зору співставлення балансу інтересів держави, генеруючих та вугледобувних компаній і споживачів електроенергії", - йдеться в публікації.

НАБУ прокоментувало обшуки у НКРЕКП

У свою чергу в НКРЕКП коротко прокоментували обшуки, які провели детективи НАБУ.

"НКРЕКП працює в штатному режимі. Комісія послідовна і відкрита в своїй діяльності та продовжує в рамках законодавства співпрацювати з правоохоронними органами, зокрема з НАБУ. Сьогодні проводився обшук. Комісія виконує усі законні вимоги слідчих. Комісія і раніше надавала усі документи та усі коментарі стосовно справи, по якій ведеться розслідування. Розраховуємо на об'єктивність та неупередженість", - йдеться в публікації регулятора у Facebook.

НАБУ прокоментувало обшуки у НКРЕКП

Як повідомляло РБК-Україна, детективи НАБУ сьогодні, 14 лютого, прийшли з обшуком в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).