ua en ru

НАБУ продовжує розслідувати справи відносно Злочевського, - Луценко

НАБУ продовжує розслідувати справи відносно Злочевського, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

ГПУ передала НАБУ справи щодо Злочевського в 2016 році

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) продовжує розслідувати справи відносно екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського. Таке припущення висловив генпрокурор Юрій Луценко в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами генпрокурора, в грудні 2015 - січні 2016 року ГПУ передала всі справи по діям навколо бізнесу Злочевського і також діяльності Злочевського в НАБУ.

"Наскільки я знаю, одне з них було про зловживання службовим становищем, службове підроблення при закупівлях, а інше - стосувалося зловживання посадовими особами Міністерства екології при видачі дозволів приватним підприємствам на користування надрами у 2010-2012 роках. Саме цю справу було закрито САП 1.08.2017 року. Інші справи, наскільки я розумію, продовжують перебувати в розслідуванні Національного антикорупційного бюро", - сказав Луценко.

Крім того, Луценко заявив, що не знає причини, по якій Злочевський приїжджав в Україну.

"Мені не відомо, за якими справами вчора в Україну приїжджав пан Злочевський. Більше того, про сам факт його прибуття дізнався з засобів масової інформації", - сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив факт закриття антикорупційною прокуратурою справи щодо екс-глави Міністерства екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.