ua en ru

НАБУ загубило вилучений під час обшуків у справі Онищенка телефон

НАБУ загубило вилучений під час обшуків у справі Онищенка телефон Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

Детективи вилучили мобільний телефон iPhone 6S білого кольору в ході обшуків у "газовій справі"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) загубили мобільний телефон, який було вилучено у ході обшуків у "газовій справі" нардепа-втікача Олександра Онищенка, передає видання "Слово і діло".

Так, з рішення Солом'янського районного суду Києва випливає, що службову недбалість детективів розслідує Управління внутрішнього контролю бюро.

Згідно з матерілами клопотання, детективи вилучили мобільний телефон iPhone 6S білого кольору в ході обшуків у "газовій справі". Детектив стверджує, що цей телефон був упакований у сейф-пакет і залишений у службовому кабінеті НАБУ, де працювали основні слідчі групи у зазначеному провадженні.

Разом з тим, за інформацією, викладеною у службовій записці в.о. керівника першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ, цей телефон до слідчої групи у "газовій справі" не надходив, серед оглянутих за участю фахівця речей не значиться.

"У зв'язку з цим, в Нацбюро вирішили встановити місце знаходження зниклого телефону. УВК отримало доступ до документів "Київстару", - зазначає видання.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, Солом'янський райсуд Києва надав Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) доступ до номера телефону нардепа Олександра Онищенка.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що отримано дозвіл на заочне засудження фігуранта "газової справи" Олександра Онищенка.