ua en ru

НАБУ отримало доступ до дзвінків судді, яка хотіла віддати заарештований газ фірмі Онищенка

НАБУ отримало доступ до дзвінків судді, яка хотіла віддати заарештований газ фірмі Онищенка Фото: НАБУ (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Детективи підозрюють суддю у зловживаннях

Національне антикорупційне бюро України отримало доступ до дзвінків судді, яка хотіла віддати заарештований газ фірмі нардепа Олександра Онищенка, передає "Судовий репортер" з посиланням на рішення Солом'янського райсуду Києва.

Повідомляється, що НАБУ розслідує зловживання з боку судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк, яка 21 грудня 2016 року винесла рішення по позову ТОВ "Карпатнадраінвест" до "Укргазвидобування" в особі філії "Шебелинкагазвидобування".

Зокрема, Денисюк зобов'язала "Укргазвидобування" передати "Карпатнадраінвест" природний газ, який був видобутий за договором про спільну діяльність. При цьому вона знала, що газ був заарештований у "газовій справі" стосовно нардепа Онищенка. Всього суд виніс рішення про передачу 11 млн тонн газу, проте через кілька місяців апеляційний суд скасував його.

Також повідомляється, що в НАБУ припускають, що Денисюк та її секретар могли спілкуватися з представниками підконтрольної Онищенку компанії. У зв'язку з цим Солом'янський райсуд Києві дозволив детективам зняти дані з мобільного судді і представника "Укргазвидобування".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування у відношенні ще двох учасників "газової справи". Зазначимо, за версією слідства, до злочинної організації Онищенка входили понад 20 осіб. Завдані "Укргазвидобуванню" збитки оцінюються у понад 740 млн гривень.