ua en ru

НАБУ завершило розслідування стосовно ще двох учасників "газової справи"

НАБУ завершило розслідування стосовно ще двох учасників "газової справи" Фото: НАБУ (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

Розкрадання газу призвело до збитків у сумі понад 740 млн гривень

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, задіяних у так званій "газовій справі". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Слідство під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершили 28 лютого.

Підозрювані понад рік перебували в розшуку та переховувалися від слідства, систематично змінюючи місце проживання. Правоохоронці затримали їх у вересні та жовтні 2017 року.

"Вказані особи займали посади директорів двох товариств - переможців аукціонів із продажу природного газу, де, власне, газ і реалізовувався за заниженими цінами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у грудні 2015 року НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування".

"За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн. Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб", - повідомляють у НАБУ.

Зазначається, що наразі 7 осіб, у тому числі організатор схеми - народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку.

Нагадаємо, 16 січня в ПАТ "Укргазвидобування" проходили обшуки по справі про закупівлю запасних частин за завищеними цінами.