ua en ru

НАБУ отримало доступ до номерів директорів фіктивних фірм у справі про розкраданнях з ПриватБанку

НАБУ отримало доступ до номерів директорів фіктивних фірм у справі про розкраданнях з ПриватБанку Фото: НАБУ отримало доступ до номерів телефонів в рамках розслідування справи Приватбанку (РБК-Україна)

У справі фігурують 4 компанії

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до чотирьох мобільних номерів, які належать засновникам фіктивних компаній і головному бухгалтеру однієї з компаній у рамках розслідування розкрадань з "ПриватБанку". Про це свідчить рішення Солом'янського райсуду Києва від 12 вересня 2017 року.

Згідно з матеріалами суду, детектив НАБУ повідомив суду про те, що слідством встановлено, що заборгованості по кредитах декількох компаній перед "ПриватБанком" незаконно були переведені на 4 фірми з ознаками фіктивності. Мова йде про ТОВ "Імперія Холдинг", ТОВ "Инновейшн Мультимедія", ТОВ "Сантех Майстер" і "Инновейшн Мультимедія".

Засновники перших трьох компаній, а також головний бухгалтер останньої користувалися мобільними номерами компанії "Київстар Україна".

У зв'язку з цим, детектив НАБУ клопотав про надання доступу до інформації про телефонні переговори за цими номерами за конкретний період.

Нагадаємо, раніше директор НАБУ Артем Ситник повідомив про те, що директори і засновники 36 компаній, які отримали кредити в "ПриватБанку" в рамках реструктуризації його кредитного портфеля, є нинішніми або колишніми працівниками групи "Приват".