ua en ru

ПриватБанк кредитував компанії, головами яких були працівники групи "Приват", - Ситник

ПриватБанк кредитував компанії, головами яких були працівники групи "Приват", - Ситник Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Директори і засновники 36 компаній отримали кредити в "ПриватБанку" в рамках реструктуризації його кредитного портфеля

Директори і засновники 36 компаній, які отримали кредити в "ПриватБанку" в рамках реструктуризації його кредитного портфеля, є нинішніми або колишніми працівниками групи "Приват". Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Одним з аспектів розслідування є те, що директори і засновники 36 компаній, які отримали кредити в жовтні-листопаді 2016 року, - це нинішні або колишні працівники групи "Приват", починаючи від менеджерів нижньої ланки і закінчуючи технічними працівниками підприємств, що входять до групи" , - сказав Ситник.

Він додав, що залишається тільки здогадуватися, "наскільки справжнім є цей директор, цей засновник, який одержує в банку кредит на 4,5 млрд грн зі 100-відсотковим кредитним ризиком, нічим не забезпечений, крім міфічного договору поставки якихось товарів, в обсязі, який споживається всією державою за 2-3 роки".

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі провести огляд будівлі в столиці у справі про розкрадання коштів "ПриватБанку".