ua en ru

НАБУ підозрює 20 комунальних підприємств Києва у виведенні коштів з банку "Хрещатик"

НАБУ підозрює 20 комунальних підприємств Києва у виведенні коштів з банку "Хрещатик" Фото: 20 комунальних підприємств Києва виводили гроші з банку "Хрещатик" (facebook.com zitlo.invest)

Заарештовано 97 столичних квартир, куплених на ці гроші

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує дії посадових осіб 20 комунальних підприємств Києва, які напередодні банкрутства банку "Хрещатик" вивели кошти фінустанови в особливо великих розмірах. Про це свідчить рішення Солом'янського райсуду столиці від 14 липня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, слідством встановлено, що посадові особи 20 комунальних підприємств із сфери управління Київської міськдержадміністрації в період з 01 по 04 квітня 2016 року перерахували кошти з поточних рахунків у ПАТ "КБ "Хрещатик" на поточний рахунок комунального комерційного унітарного підприємства "Фінансова компанія "Житло-Інвест" в якості поворотної фінансової допомоги та повернення коштів

В подальшому, зазначені кошти "Житло-Інвест" перерахувало двом суб'єктам господарювання - ПрАТ "Агрофірма "Троянда" і ТОВ "Компанія з управління активами "Авалон" в якості оплати за придбання об'єктів нерухомого майна - квартир, номери яких перераховані у постанові суду.

На гроші банку було придбано 97 квартир. Причому за даними ПАТ АК "Київводоканал" та ПАТ "Київенерго" за деякими з цих квартир на момент слідства вже були оформлені особові рахунки на третіх осіб.

Суд постановив заарештувати все придбане нерухоме майно без права розпорядження і відчуження на час слідства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що будівельна компанія "Інтеграл-Буд" і пов'язана з нею фірма (обидві пов'язують з народним депутатом Володимиром Зубиком) почали будівництво на бульварі Шевченка незважаючи на наявні заборони і кримінальні провадження.