ua en ru

Пов'язана з нардепом фірма почала незаконне будівництво у центрі Києва, - розслідування

Пов'язана з нардепом фірма почала незаконне будівництво у центрі Києва, - розслідування Фото: Володимир Зубик (vidrodzhennya.org.ua)

Пов'язана з Зубиком фірма почала незаконне будівництво на бульварі Шевченка

Пов'язана з народним депутатом фірма почала незаконне будівництво в центрі Києва. Про це повідомляє "Радіо Свобода" за результатами спільного розслідування з каналом "UA: Перший".

"Будівельна компанія "Інтеграл-Буд" і пов'язана з нею фірма (обидві пов'язують з народним депутатом Володимиром Зубиком) почали будівництво на бульварі Шевченка незважаючи на наявні заборони і кримінальні провадження", - йдеться в повідомленні.

Згідно з розслідуванням, будівельний паркан згаданої забудови знаходиться майже впритул до пам'ятки архітектури та містобудування XIX століття - садиби Терещенка на бульварі Шевченка.

Відзначається, що прокуратура зобов'язала Нацполіцію порушити провадження за статтею про знищення, руйнування чи псування пам'яток. А інспектори міського Управління охорони культурної спадщини видали забудовнику припис з чітким зазначенням - "припинити будівництво". За окремою скаргою прокуратура також порушила кримінальну проиводства і зобов'язала районне управління поліції розслідувати незаконне будівництво за статтею "самоуправство".

Так, більшою частиною ділянки володіє ТОВ "Рома-М", зареєстроване у Львові. Цю землю фірма купила в 2007 році за 6,5 мільйона гривень. Ця ж фірма виступила замовником проекту і отримала кілька початкових дозволів.

Крім того, у реєстрі Державної архітектурно-будівельної інспекції підрядником майбутнього будівництва зазначене ТОВ "Будівельна компанія "Інтеграл-Буд". Ці дві компанії виявилися пов'язаними між собою через засновників і власників.

"Бенефіціар фірм Валерій Кулаков - до недавнього часу постійний помічник народного депутата з групи "Відродження", колишнього "регіонала" і "бютівця" Володимира Зубика. Нинішній помічник Зубика Павло Зварич нещодавно був керівником фірми, опосередковано пов'язаної з "Інтеграл-Будом". Веде до компанії "Інтеграл" навіть переадресація з депутатської пошти екс-регіонала", - йдеться в розслідуванні.

altalt

Фото: приймальня депутата знаходиться в офісі "Інтеграл-Буда" (radiosvoboda.org)

При цьому Володимир Зубик, який також є членом Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, від будівництва на бульварі Шевченка відхрестився. Як і Валерій Кулаков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України 19 грудня 2016 року придбало 39 квартир у ТОВ "Компанія з управління активами "Крістал Ессет Менеджмент", власником якого є Кулаков Валерій, довірена особа колишнього "регіонала" Володимира Зубика Володимировича.