ua en ru

НАБУ визначило підозрюваних у зловживаннях з боку МАУ

НАБУ визначило підозрюваних у зловживаннях з боку МАУ Фото: НАБУ визначило підозрюваних у справі МАУ

Підозрюваним загрожує тюремне ув'язнення на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна

Національне антикорупційне бюро підготувало і направило на узгодження в Спеціалізовану антикорупційну прокуратури України повідомлення про підозру екс-керівнику Державіаслужби України, а також президенту і головному бухгалтеру приватної авиокомпании "Міжнародні авіалінії України". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Вищевказані особи підозрюються в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 КК України - "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

За даними розслідування, протягом 2014-2015 років керівництво МАУ за сприяння посадових осіб Державіаслужби України протиправно заволоділа державними коштами.

МАУ згідно із законом стягувала з клієнтів збори за перевезених пасажирів і вантажі, однак у Фонд фінансування загальнодержавних витрат на авіацію їх не перераховувала. За два роки сума цієї несплати склала 147 млн гривень.

Також за версією слідства колишній керівник Державіаслужби діяв в інтересах МАУ, дозволив авіаперевізникам отримувати нові напрямки перевезень, незважаючи на наявність у них непогашених боргів перед Фондом.

Підозрюваним загрожує тюремне ув'язнення на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ встановило факти зловживання з боку МАУ більш ніж на 100 млн гривень.