ua en ru

НАБУ звинуватило Раду в спробі знищити антикорупційні органи в Україні

НАБУ звинуватило Раду в спробі знищити антикорупційні органи в Україні Фото: НАБУ (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

У НАБУ переконані, що нардепи мають на меті знищити бюро і САП

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) звинувачує Верховну Раду України (ВР) у знищенні незалежності антикорупційного органу. Про це йдеться у відповідній заяві, оприлюдненій на сайті бюро.

"Окремі народні депутати та політики 6 грудня 2017 року поширили заяви про необхідність "встановлення парламентського контролю" над діяльністю НАБУ. Як механізм такого "контролю" представники двох фракцій правлячої коаліції запропонували законопроект, який повністю знищує гарантії незалежності Національного антикорупційного бюро", - йдеться у заяві.

Також у бюро заявляють, що існує велика ймовірність, що даний законопроект може бути ухвалений найближчим часом.

"Переконані, зазначені кроки є частиною великого плану, який увійшов в активну фазу минулого тижня, головною метою якого є знищення НАБУ і САП, блокування розслідувань щодо топ-посадовців та звільнення топ-корупціонерів від відповідальності", - повідомляє НАБУ.

Також у бюро висловили сподівання, що свою небайдужість щодо подальшої доля країни депутати "спрямують на зусилля на якнайшвидшого створення незалежного Антикорупційного суду та надання бюро права на автономне прослуховування".

Нагадаємо, у четвер, 7 грудня, з'явилася заява, що фракція "Блок Петра Порошенко" просить Верховну Раду України дати 2 тижні на розробку альтернативних законопроектів про контроль Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).