ua en ru

НАБУ назвало "незрозумілим" рішення САП про закриття "справи рюкзаків"

НАБУ назвало "незрозумілим" рішення САП про закриття "справи рюкзаків" Фото: Олександр Аваков (УНІАН)

Після завершення розслідування "справи рюкзаків" САП почала все заново

Рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про закриття кримінального провадження стосовно двох ключових підозрюваних у "справі рюкзаків" є незрозумілим і непослідовним. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

У Бюро повідомили, що інформацію про закриття кримінального провадження стосовно підозрюваних екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та фізичної особи-близького родича очільника МВС України - Олександра Авакова, сина Арсена Авакова, 11 липня повідомив детективу НАБУ прокурор САП Василь Кричун.

"Щодо третього підозрюваного, представника фірми-переможця, яка мала поставити ці рюкзаки, то він висунув версію про одноосібне вчинення кримінального правопорушення", - зазначили в НАБУ.

На думку детективів НАБУ, таке рішення САП "є незрозумілим і непослідовним", оскільки у квітні 2018 року детективи Бюро разом із прокурорами САП прийняли рішення про те, що усі докази здобуто і відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення.

"Після цього на вимогу прокурорів детективи підготували об’ємний реєстр та обвинувальний акт стосовно всіх трьох підозрюваних, які потрібні лише у випадку скерування до суду", - уточнили в НАБУ.

У вівторок, 10 липня у ЄРДР з'явилася відмітка прокурора САП про відновлення досудового розслідування у "справі рюкзаків", яка перебувала вже на стадії ознайомлення з матеріалами.

"Зазначимо, що за майже місяць до того, 12 червня, детективи НАБУ подали до суду клопотання про обмеження сторони захисту у термінах ознайомлення із матеріалами справи. Прокурор САП дане клопотання тоді не підтримав, відтак детективи подали його самостійно. Наразі це клопотання досі не розглянуто", - зазначили в НАБУ.

НАБУ назвало "незрозумілим" рішення САП про закриття "справи рюкзаків"

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що САП закриває провадження стосовно фігурантів так званої "справи рюкзаків" Олександра Авакова і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.