ua en ru

НАБ проводить обшук на одному з підприємств "Укроборонпрому"

НАБ проводить обшук на одному з підприємств "Укроборонпрому" Фото: НАБ

Посадові особи одного із держпідприємств привласнили його кошти

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшук на одному із державних підприємств-спецекспортерів, яке входить до складу Державного концерну "Укроборонпром". Про це повідомляє прес-служба НАБ.

Як зазначається, обшук відбувається в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому детективами НАБ у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 23 березня 2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.


"З матеріалів кримінального провадження вбачається, що посадові особи одного із державних підприємств-спецекспортерів, яке входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", використовуючи службове становище, під час укладання та виконання ряду зовнішньоекономічних контрактів на постачання комплектуючих до військової техніки, шляхом складання та видачі завідомо неправдивих документів про нібито надані державному підприємству послуги, привласнили кошти вказаного ДП в особливо великих розмірах", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що посадові особи згаданого держпідприємства можуть готувати протизаконний тиск на окремих детективів та НАБ у цілому.


Нагадаємо, раніше комітет ВР просив НАБ розслідувати можливі факти корупції в Міноборони при держзакупівлях.