ua en ru

Кучма підтвердив домовленість з ДНР про припинення вогню

Колишній Президент України Леонід Кучма повідомив, що сторони переговорів в Донецьку змогли домовитися про припинення вогню, до ранку 27 червня.

Колишній Президент України Леонід Кучма повідомив, що сторони переговорів в Донецьку змогли домовитися про припинення вогню, до ранку 27 червня. Про це повідомляє "Російська служба новин".

"Ми домовилися про двостороннє припинення вогню до 10 ранку 27 червня", - заявив Кучма на брифінгу по закінченні зустрічі.

У Донецьку пройшли переговори з мирного врегулювання української кризи. На зустрічі були присутні спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, надзвичайний і повноважний посол Росії на Україні Михайло Зурабов, колишній Президент України Леонід Кучма, лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, а також представники ДНР і ЛНР.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр "Донецької народної республіки" Олександр Бородай заявив, що республіка зобов'язалася припинити вогонь до 27 червня для переговорів.

"Термін дії припинення вогню такий же, як було оголошено раніше, - до 10 ранку 27 червня. Хочемо сказати, що за цей період буде організований режим моніторингу з боку Росії та ОБСЄ за дотриманням цього режиму. Сподіваємося, що за час припинення вогню з обох сторін ми зможемо домовитися і почати консультації про ведення переговорів про мирне врегулювання конфлікту", - сказав лідер терористів.

Він підкреслив, що ополченці готові припинити вогонь у відповідь на аналогічні дії української сторони.

"Ми у відповідь на припинення вогню з боку Києва зобов'язалися припинити вогонь зі свого боку", - сказав Бородай.