ua en ru

На території Олександрівської лікарні в Києві будуть будуватися виключно лікувальні установи, - М.Азаров

Інвестор офіційно відмовився від будівництва житлового будинку на території Олександрівської клінічної лікарні в Києві. Про це в ході відвідання лікарні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами М.Азарова, якщо на території лікарні буде здійснюватися будівництво, то це будуть виключно лікувальні відділення. Прем'єр-міністр підкреслив, що Олександрівська лікарня в майбутньому стане головним медичним закладом Києва.
У свою чергу, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов підтвердив, що інвестор добровільно відмовився від цього будівництва. "У нас є офіційна відмова інвестора від будівництва об'єктів на цій ділянці, і ми розглядаємо можливість перенесення цього об'єкта на територію, яку ми через суди відсудили. Територія, яка знаходиться внизу (біля Олександрівської лікарні), тому ми цей проект чи аналогічний перенесемо туди, але це один з варіантів, який може бути попереднім, ми це погодили"- зазначив О.Попов.
Нагадаємо, в березні 2011 р. О.Попов заявляв, що питання про припинення будівництва житлового будинку на території Олександрівської лікарні в Києві буде вирішено на користь киян. За словами О.Попова, ТОВ "Житлобуд" в офіційному листі на ім'я голови КМДА дало згоду на припинення права користування земельною ділянкою та будівництва житлового будинку на вул. Шовковичній, 39/1-А, а за рішенням апеляційного суду земельну ділянку на вул.Мечнікова, 1 був повернений у власність територіальної громади міста.