ua en ru

На будівництво комплексу артезіанського водопостачання на житловому масиві Осокорки-Північні у 2011 р. виділено 50 млн грн

У Києві в рамках програми "Питна вода" відкрили першу чергу будівництва комплексу артезіанського водопостачання житлового масиву Осокорки-Північні, на що цього року київська влада виділила в 2011 р. 50 млн грн. Про це під час відкриття комплексу повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Реалізовуючи нашу міську програму "Питна вода", в рамках цих заходів ми сьогодні відкриваємо першу чергу цього об'єкту, який є унікальний, тому що він буде давати киянам можливість використовувати найчистішу воду. Тут використані найкращі технології, які ми пропонуємо застосовувати і надалі. Проект фінансувався з 1994 р., а в цьому році виділили на це 50 млн грн. В першу чергу, цей об'єкт забезпечить Лівий берег, Дарницький район", - сказав Попов.
Також він зазначив, що таку програму будуть втілювати і в інших районах міста.
"Це вода європейської якості і в Україні у нас вперше такий проект. У нас в планах як мінімум ще три таких об'єкта, які ми будемо будувати в інших районах - це Троєщина і Правий берег", - додав Попов.
Варто зазначити, що на даному об'єкті використовуються найновіші технології по очистці води. Тут встановлено дві електролізні установки, які замість хлору дозволять використовувати гіпохлорит натрію, речовина яка є абсолютно безпечна для людей та екологічно чиста. Потужність першої черги споруд артезіанського водопостачання становить 22 тис. куб. м/доба, що дозволить забезпечити водою 250-280 тис. населення. А до цього часу водопостачання Лівого берега було забезпечено лише на 28%.