ua en ru

На розробку Олеського і Юзівського родовищ сланцевого газу подано п'ять заявок, - Ставицький

На розробку Олеського і Юзівського родовищ сланцевого газу подано п'ять заявок. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 18:00 23 квітня 2012 р. згідно з постановою Кабінету міністрів України надійшли наступні заявки по розділу продукції: по Олеської площі заявилися компанія Chevron і компанія Еni, по Юзівської площі - Exxon Mobil, Shell, TНК-BP. За умовами конкурсу, вікно заявок закрито", - сказав Ставицький.

За словами Ставицького, Україна оголосить переможців конкурсу на розробку двох родовищ сланцевого газу через місяць, 23 травня 2012 р.

Він зазначив, що, за прогнозами міністерства, на четвертий рік експлуатації родовищ може бути здобуто перший сланцевий газ. Також він нагадав, що для отримання геологічної інформації, всі компанії, які подали заявки на участь у конкурсі, оплатили вартість документації. Також Ставицький повідомив, що найближчим часом буде анонсовано ще 3 конкурси, 2 конкурси - по розробці глибоководного шельфу, і 1 конкурс - по сухопутній частині.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2011 р. Україна оголосила тендери на розробку Юзівського (Донецька і Харківська області) та Олеського (Львівська область) нафтогазоносних площ.

Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трлн куб.м., що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.