ua en ru

Кабмін затвердив умови конкурсів на укладення угод про розподіл продукції Юзівської і Олеської вуглеводневих ділянок

Кабінет міністрів України постановами від 30 листопада 2011 р. затвердив умови конкурсів на укладення угод про розподіл продукції Юзівської ("Про проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська" № 1297) та Олеської ("Про проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська"№ 1298) вуглеводневих ділянок. Відповідні постанови опубліковані на сайті уряду.

Згідно з постановами, міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції Кабмін доручає забезпечити організацію проведення конкурсу, зокрема: розробити і затвердити у двомісячний строк конкурсну документацію та забезпечити розміщення оголошення про проведення конкурсу в офіційних друкованих виданнях України та іноземних засобах масової інформації; забезпечити прийом заяв на участь в конкурсі в двомісячний термін з дати опублікування оголошення про проведення конкурсу; підготувати та подати Кабінетові Міністрів України не пізніше ніж протягом місяця після закінчення граничного строку подання конкурсних заяв висновки та пропозиції щодо визначення переможця конкурсу.

Згідно з постановами, в конкурсах можуть брати громадяни України, іноземці, особи без громадянства, юридичні особи України або інших держав, об'єднання юридичних осіб, створені в Україні або за її межами, які мають відповідні технічні та фінансові можливості, а також відповідну кваліфікацію для користування надрами , що підтверджено документами, виданими згідно з законами (за процедурами) держави учасника. У конкурсі можуть брати спільну участь двох або більше юридичних особи (об'єднання юридичних осіб).
Обов'язковою умовою участі в конкурсі є подання інвестором (інвесторами) відповідної заяви, яка повинна містити: підтверджені документально відомості про інвестора, досвід роботи в галузі використання надр, а також відомості про технічні і фінансові можливості для виконання робіт і про технології, які будуть застосовані при користуванні надрами.

Подані заяви реєструються Міжвідомчою комісією з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції в день їх надходження. Розгляд зареєстрованих заяв та доданих до них матеріалів здійснюється Міжвідомчою комісією протягом місяця після закінчення граничного строку подання конкурсних заяв.

За результатами розгляду та оцінки поданих матеріалів Міжвідомча комісія готує і подає Кабінету Міністрів України пропозиції щодо визначення переможця (переможців) конкурсу. Результати конкурсу підлягають опублікуванню в офіційних друкованих виданнях і доводяться до відома кожного учасника конкурсу.

Конкурс вважається таким, що не відбувся, у разі, коли жодна з поданих заявок не відповідає умовам конкурсу.