ua en ru

На розгляді в ЦВК перебувають документи ще 18 кандидатів у Президенти України, - Магера

На сьогоднішній день Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала 14 кандидатів у Президенти України, ще 18 пакетів документів знаходяться на розгляді.

На сьогоднішній день Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала 14 кандидатів у Президенти України, ще 18 пакетів документів знаходяться на розгляді. Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

Також він повідомив, що ще 14 претендентам було відмовлено в реєстрації кандидатами через невідповідність поданих та необхідних документів, а також через невнесення грошової застави в розмірі 2,5 млн грн.

Таким чином, за словами Магери, ЦВК вже обробила 28 заяв. До 4 квітня 2014 р. ЦВК планує розглянути решту 18 заяв.

Зазначимо, сьогодні ЦВК зареєструвала кандидатами в Президенти України позафракційного народного депутата Петра Порошенка (як самовисуванця), лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко, лідера Радикальної партії, позафракційного народного депутата Олега Ляшка, народного депутата від фракції Партії регіонів Олега Царьова (як самовисуванця), екс-голову Служби зовнішньої розвідки України Миколи Маломужа (як самовисуванця), лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка і підприємця Андрія Гриненка (як самовисуванця).

Раніше кандидатами в Президенти (всі як самовисуванці) вже були зареєстровані нардеп від Партії регіонів Сергій Тігіпко, екс-голова ХОДА Михайло Добкін, президент Всеукраїнського єврейського конгресу, бізнесмен Вадим Рабинович, екс-перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, генеральний директор ТОВ "Центр антикризових програм" Валерій Коновалюк і генеральний директор ТОВ "Інтерагроекспорт" Володимир Саранов.

Нагадаємо, дострокові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 р.