ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 25 серпня очікується переважно пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 25 серпня очікується переважно пониження провідних індексів. В центрі уваги гравців фондового ринку знаходитимуться високотехнологічні компанії на тлі новини про відхід Стіва Джобса з посади генерального директора компанії Apple. Джобс пішов з посади глави Apple 24 серпня і передав кермо влади Тіму Куку, заявивши, що більше не може виконувати обов'язки керівника. Акції Apple впали на 7% в ході торгів, що проходять після завершення регулярної торгової сесії в Нью-Йорку (after-hours trade).
Певну нервозність гравці фондового ринку випробовують у зв'язку з публікацією чергової порції макроекономічної статистики. До початку торгової сесії Міністерство праці США обнародує дані з кількості первинних вимог щодо виплати з безробіття за черговий звітний тиждень. Звіт американського відомства може зробити сильний вплив на настрій інвесторів.
Все ж таки основні очікування інвесторів пов'язані з виступом глави Федеральної резервної системи Бена Бернанке, який відбудеться 26 серпня. Ринок чекає від ФРС конкретних кроків і подальших заходів зі стимулювання економіки, незважаючи на те, що американський Центробанк на початку місяця пообіцяв утримувати мінімальну облікову ставку на протязі як мінімум двох років.
Напередодні представники телекомунікаційної компанії AT&T повідомили, що федеральний регулятор у сфері телекомунікації запитав у компанії додаткову інформацію щодо покупки T-Мobile. Ці новини можуть зробити вплив на динаміку котирувань AТ&Е та інших компаній даного сектору.
Станом на 13:37 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 12,00 пункту (-0,11%), на індекс Nasdaq - на 15,00 пункту (-0,70%), на індекс S&Р - підвищилися на 0,5 пункту (+0,04%).