ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 21 червня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 21 червня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів на тлі появи в інвесторів надії на врегулювання боргової кризи в єврозоні. Гравці фондового ринку очікують, що на дводенному засіданні експертів Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду, яка відкриється сьогодні, європейські політики все ж зможуть прийти до єдиної думки в питанні допомоги Греції, передає РБК.
Крім ситуації в Європі інвесторів зацікавлять новини американської економіки. На сьогодні запланований вихід даних Національної асоціації ріелторів США за обсягом продажів будинків на вторинному ринку в травні поточного року. Крім того, увага учасників ринку буде прикута до дводенному засіданню Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи США, за підсумками якого буде ухвалено рішення щодо ставки.
У сегменті корпоративних новин трейдери не зможуть обійти увагою інформацію від американських авіабудівних компаній, включаючи Boeing. Другий день у французькому Ле Бурже триває масштабне авіашоу, на якому авіакомпанії і лізингові компанії охоче розміщують замовлення на літаки.
Також біржових гравців може зацікавити фінансовий звіт американського розробника програмного забезпечення Adobe Systems. Аналітики очікують, що компанія опублікує прибуток на акцію за підсумками I кварталу 2011р., На 20% перевищує аналогічний показник минулого року, зафіксований на рівні 0,44 дол./акція.
Станом на 14:17 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 47,00 пункту (+0,39%), на індекс S&P - на 6,60 пункту (+0,52%), на індекс Nasdaq - на 10,00 пункту (+0,45%).