ua en ru

На лікуванні закордоном наразі перебувають понад 100 українських військових, - МЗС

На лікуванні та реабілітації закордоном наразі перебувають понад 100 українських військових.

На лікуванні та реабілітації закордоном наразі перебувають понад 100 українських військових. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо лікування або реабілітації військовослужбовців, які були поранені під час проведення АТО, то це питання залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності міністерства і наших закордонних установ. Відповідний курс лікування або реабілітації пройшли 36 військовослужбовців, з них 13 у Литві, 8 у Польщі, 7 в Естонії, 4 у Німеччині. Станом на сьогодні в медичних закладах закордоном перебувають понад 100 військовослужбовців: 73 у Польщі, 11 в Ізраїлі, 16 у Німеччині, 8 у Хорватії, 6 у Литві, 5 в ОАЕ, по 4 в США та Словаччині, по 3 в Естонії та Угорщині, 2 в Австрії і 1 у Латвії", - сказав Перебийніс.

Він також додав, що реабілітацію і лікування закордоном пройшли 363 постраждалих на Майдані.

"Що стосується постраждалих під час Революції Гідності, то відповідну медичну допомогу іноземних лікувальних закладах отримали 363 громадянина України, з яких 144 пройшли курс лікування у Польщі, 58 у Словаччині, 38 у Чехії, 25 у Німеччині, 24 в Італії, 22 в Литві, по 11 в Австрії та Румунії, 10 в Ізраїлі, 8 у Латвії, 6 в Естонії, 3 в Франції, 2 в Іспанії та 1 у Швеції", - сказав представник українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, станом на початок листопада в госпіталях Міноборони України перебували 383 українських військових, ще 27 лікувалися за кордоном.