ua en ru

На капітальний ремонт багатоквартирних житлових будинків у Києві необхідно як мінімум 10 млрд грн, - Мазурчак

Майже половина нині існуючих багатоквартирних житлових будинків у Києві потребують капітального ремонту, на який, за підрахунками КМДА, необхідно витратити як мінімум 10 млрд грн. Про це журналістам повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб зробити сьогодні капітальний ремонт будинків, давайте з вами разом прикинемо - у нас з вами є 11 тис. 700 будинків багатоквартирних. З них майже половина - 5 тис. - вже потребують ремонту... А капітальний ремонт будинку - це мінімум 2-2,5 млн грн залежно від того, що потрібно ремонтувати... Якщо робити повний капітальний ремонт будинку - це 5 млн грн, а якщо тільки дах і заміну мереж - це 2-2,5 млн грн. Якщо взяти по мінімуму, 2 млн грн, це виходить 10 млрд грн нам з вами потрібно на капітальний ремонт будинків", - сказав Мазурчак.

Він також зазначив, що для ремонту ліфтів у Києві, які відслужили 25 років, за попередніми підрахунками, необхідно витратити близько 3 млрд грн.

Зазначимо, як заявив голова ради директорів Конфедерації будівельників України, депутат Київради Лев Парцхаладзе, вартість будівництва квадратного метра житла в Києві складає не менше 400 дол.