ua en ru

На ІІ форумі регіонів України та суб'єктів Уральського федерального округу було підписано 16 угод про співпрацю

На ІІ форумі регіонів України та суб'єктів Уральського федерального округу підписали 16 угод, протоколів, планів торгівельно-економічного та науково-технічного співробітництва між регіонами, більше двох десятків бізнес-договорів у сферах енергетики, металургії, машинобудування, агропромислового комплексу та створення міжнародних транспортних коридорів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зокрема, під час форуму були підписані угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між: Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Урядом Челябінської області; між Миколаївською ОДА та Урядом Тюменської області; між Одеською ОДА та Урядом Тюменської області; між Харківською ОДА та Урядом Тюменської області; між Херсонською ОДА та Урядом Тюменської області; між Херсонською ОДА та Урядом Свердловської області; між Черкаською ОДА та Урядом Свердловської області.
Таке міжрегіональне співробітництво, започатковане рік тому, як відзначив повноважний представник Президента РФ в Уральському федеральному окрузі Микола Винниченко, за результатами останнього кварталу 2010 року принесло серйозні плоди - 313 мільярдів доларів США товарообороту.
М.Винниченко також наголосив на потребі нарощувати міжрегіональну співпрацю у сфері малого і середнього бізнесу, бо поки що, каже, перевага в співпраці на боці крупного бізнесу.
В свою чергу віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов зазначив, що Україні і Росії необхідно розширювати прямі міжрегіональні зв'язки як між адміністраціями регіонів, так і між підприємствами.
"Міжрегіональне співробітництво активно просуває розвиток міждержавних торговельно-економічних зв'язків. Тому необхідно розширювати прямі міжрегіональні зв'язки як між адміністраціями регіонів, так між підприємствами", - сказав урядовець. Також він зазначив, що оскільки реалізація великих міжрегіональних проектів завжди вимагає вкладення інвестицій і сприяє створенню нових робочих місць, необхідно розглянути можливість розробки адміністраціями регіонів спільних міжрегіональних стратегій щодо залучення інвестицій.