ua en ru

На борту затриманого в Анкарі літака A320 були військові вантажі з Росії, - Ердоган

На борту затриманого в Анкарі сирійського літака Airbus A320, що виконував рейс Москва - Дамаск, були військові вантажі, що призначалися для Міністерства оборони Сирії. Таку позицію озвучив сьогодні прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Reuters.

Нагадаємо, напередодні військово-повітряні сили Туреччини змусили приземлитися в Анкарі сирійський Airbus A320, який прямував до Дамаску з Москви. Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу повідомив, що у Анкари була інформація про можливу наявність на борту військових вантажів. За різними даними, кількість членів екіпажа і пасажирів літака складає від 25 до 37 осіб, серед яких 17 росіян. Посольство РФ в Туреччині вимагає від турецької сторони роз'яснень у зв'язку із затриманням літака.

Сьогодні Міністерство закордонних справ Туреччини повідомило, що не отримало формального запиту від російської сторони у зв'язку із затриманням в Анкарі сирійського літака, на борту якого зокрема знаходилися росіяни.

На даний момент літак покинув Туреччину. Турецька влада конфіскувала частину вантажу, який, за їх словами, мав "нецивільне" призначення.

Читайте також: ВВС Туреччини змусили приземлитися в Анкарі сирійський пасажирський літак, що летів з Москви