ua en ru

М.Азаров виступає за створення єдиної законодавчої бази у сфері будівництва між країнами СНД

Прем'єр-міністр України Микола Азаров виступає за створення єдиної нормативно-правової законодавчої бази у сфері будівництва між країнами СНД. Про це йдеться в тексті звернення М.Азарова до учасників 30-го засідання міжурядової ради зі співробітництва будівельної діяльності країн СНД, яке зачитав міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Яцуби, в тесті наголошується, що "актуалізація нормативної бази - це завдання, яке стоїть перед усіма країнами колишнього СРСР, і в даний час для її вирішення доцільне формування єдиного підходу до розвитку системи технічного регулювання будівельної галузі та створення спільного нормативно-правового простору в рамках співдружності. Узгодженість дій у цих напрямках дасть можливість розширити ринок збуту всіх учасників договору та підвищити конкурентоспроможність в третіх країнах".
Крім того, у зверненні прем'єра наголошується, що країнам співдружності необхідно налагодити спільну роботу для отримання конкретної вигоди з кожною окремо взятою країною. "Україна відкрита і готова до такої співпраці на рівноправній основі", - підкреслив М.Азаров у своєму зверненні.