ua en ru

МЮ, ПСЖ, "Реал" і "Ювентус" пробилися в наступні етапи національних кубків

МЮ вийшов у півфінал Кубка ліги, ПСЖ вибив чинного переможця французького аналога - "Сент-Етьєнн", а "Расинг" прибрав з дороги "Севільї" в Кубку Іспанії.

МЮ вийшов у півфінал Кубка ліги, ПСЖ вибив чинного переможця французького аналога - "Сент-Етьєнн", а "Расинг" прибрав з дороги "Севільї" в Кубку Іспанії.

Англія

"Манчестер Юнайтед" і "Вест Хем" закрили список півфіналістів Кубка ліги, перемігши на виїзді своїх суперників. Незважаючи на важкі погодні умови, що змусили арбітра ненадовго перервати матч у першому таймі, манкуніанці здолали "Сток Сіті" з рахунком 2:0 завдяки голам Ешлі Янга і Патріса Евра. Таким чином, у півфіналі "МЮ" зустрінеться з "Сандерлендом", який вибив "Челсі" у вівторок.

"Вест Хем" переміг "Тоттенхем" - 2:1. Метью Джарвіс і Модібо Майга забили в останні 11 хвилин, так що гол Еммануеля Адебайора не допоміг "шпорам", якими після відставки Андре Віллаш-Боаша керував тимчасовий наставник Тім Шервуд. У січні "молотобійці" посперечаються за путівку у фінал у двох матчах з "Манчестер Сіті".

Франція

"Парі Сен-Жермен" вийшов у чвертьфінал Кубка французької ліги, перемігши чинного володаря трофею - "Сент-Етьєн" (2:1). Едінсон Кавані відкрив рахунок, але за 12 хвилин до кінця основного часу Мевлют Ердінч встановив рівність. Однак у другому додатковому таймі Кавані вирвав перемогу для своєї команди.

"Ліон" обіграв "Реймс" (3:2), "Ніцца" розгромила "Сошо" (3:0), "Евіан" виявився сильнішим за "Бастії" (2:1), "Олімпік" з таким же рахунком виграв у "Тулузи", а "Бордо" - у "Ренна". "Труа" залишився єдиним представником другої ліги в турнірі, вибивши товаришів по дивізіону з "Туру" - 3:2. Також у складі чвертьфіналістів "Нант", який переміг у вівторок "Осер".

Іспанія

Півфіналіст кубка-2010 "Расинг", що нині мешкає в третьому дивізіоні, згадав про колишню славу, перемігши з рахунком 2:0 "Севілью", яка догравала удев'ятьох. Таким чином, за сумою двох матчів 1/16 фіналу "Расинг" святкував успіх - 2:1. Стефан Мбіа заробив пенальті у ворота "Севільї" і був вилучений, а вирок виконав Давид Мигелес. Коли здалося, що справа прийде до додаткового часу, Мамаду Коні забив вирішальний гол, а Фернандо Наварро отримав червону. У наступному раунді "Расинг" зустрінеться з "Альмерією", яка обіграла "Лас-Пальмас" з загальним рахунком 3:1 після нічиєї 0:0 у другому поєдинку.

"Реал" реабілітувався за суху нічию з клубом третього дивзиона "Олімпіком" з Шативи, перемігши вдома з рахунком 2:0 завдяки голам Асьера Ильярраменди і Анхеля Ді Марії. Далі мадридців чекає "Осасуна". Після першого матчу проти "Сант-Андреу" мадридський "Атлетіко" мав фору в чотири сухих м'ячі, так що у повторній зустрічі спокійно задовольнявся перемогою - 2:1. Команда Дієго Сімеоне пропустила першою, а успіх їй приніс гол Тобі Алдервейрелда в компенсований час. У наступному раунді "Атлетіко" може зустрітися з "Валенсією", якщо та у четвер здолає "Химнастик" після нічиєї 0:0 в першому матчі.

"Реал Сосьєдад" не зміг переграти "Альхесирас" в першому матчі (1:1), проте вдома легко розправився з суперником - 4:0. У наступному раунді його чекає "Вільяреал". "Бетіс" вирвав нічию з "Леридой" (2:2), переміг із загальним рахунком 4:3 та вже може готуватися до протистояння з "Сельтою" або "Атлетіко".

Матчі 1/8 фіналу пройдуть на другий і третій тижні січня, за ними підуть двоматчеві протистояння у чвертьфіналі та півфіналі в середині тижня.

Італія

"Ювентус" першим з топ-вісімки команд серії А сезону 2012/13, яка почала боротьбу за кубок з 1/8 фіналу, пробився в наступний круг завдяки перемозі над представником другого дивізіону "Авелліно" - 3:0. Голи Себастьяна Джовінко, Мартіна Касереса і Фабіо Квальярелли в першому таймі відправили "Юве" на побачення з "Ромою" або "Сампдорією". Інші матчі 1/8 фіналу пройдуть в січні.

Нагадаємо, що раніше "Челсі" вилетів з Кубка ліги, а "Барса" легко пройшла далі.

Використані матеріали УЄФА