ua en ru

"Ми - Європа епохи Середньовіччя": Зеленський прокоментував події у Нових Санжарах

"Ми - Європа епохи Середньовіччя": Зеленський прокоментував події у Нових Санжарах Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Зеленський заявив, що Україна говорить, що вона Європа

Президент України Володимир Зеленський після вчорашніх протестів у Нових Санжарах заявив, що Україна схожа на Європу епохи Середньовіччя. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зеленський також привітав українців, які повернулися з міста Ухань. Він побажав їм міцного здоров'я.

"Чесно кажучи, ми постійно кажемо, що Україна - це Європа, так от... вчора в деяких епізодах здавалося, що ми - Європа епохи Середньовіччя. На жаль, давайте не забувати, що ми всі з вами люди, а не... не хочу зараз підбирати неправильне слово", - сказав він.

Участь Президента України Володимира Зеленського у нагородженні переможців конкурсу на отримання грантів Українського фонду стартапів.

Участь Президента України Володимира Зеленського у нагородженні переможців конкурсу на отримання грантів Українського фонду стартапів.

Опубліковано Офіс Президента України Пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Нагадаємо, що вчора в Україну повернулись евакуйовані з Уханя українці та іноземці. Евакуйованих українців відправили в ізольований санаторій у Нових Санжарах. Але місцеві жителі у зв'язку з цим почали сутички.

За даними глави Національної поліції Ігоря Клименка, правоохоронці продовж доби у Нових Санжарах затримали 24 людини. За фактом сутичок буде проведене відповідне розслідування дій активних учасників протесту.

РБК-Україна писало, що за результатами екстреного засідання в Нових Санжарах ввечері 20 лютого прем'єр-міністр Гонарук заявив, що люди, які діяли протиправно, били скло, мають бути притягнуті до відповідальності.