ua en ru

"Ми це обіцяли, і це буде зроблено": Зеленський про скорочення депутатів в Раді

"Ми це обіцяли, і це буде зроблено": Зеленський про скорочення депутатів в Раді Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський прокоментував питання скорочення кількості депутатів у Верховній раді. Він запевнив, що це буде обов'язково здійснено.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час прес-марафону.

"Історія, що пов'язана з кількістю депутатів. Ви знаєте, що це болюче питання, депутати хочуть скорочувати парламент до того часу, поки вони не стають депутатами Верховної ради України. Всі реагують так: ми пішли вам назустріч, скасували мажоритарку, у нас більш чистий формат голосування...Я вважаю, що ми це обіцяли, скорочення числа депутатів, і воно буде обов'язково зроблено", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у 2020 році провів опитування, в якому одне з питань стосувалося скорочення депутатів Верховної ради.

Додамо, у вересні 2019 року Верховна рада направила клопотання до КСУ з проханням дати висновок про конституційність законопроекту про скорочення кількості депутатів парламенту.

Після чого КСУ визнав конституційним скорочення кількості народних депутатів Верховної ради з 450 до 300.