ua en ru

МВФ допоможе перевірити активи чиновників за кордоном, - НАПК

МВФ допоможе перевірити активи чиновників за кордоном, - НАПК Фото: Наталія Корчак

Агентство з протидії корупції і МВФ домовилися про співпрацю

Міжнародний валютний фонд надасть сприяння Національному агентству з протидії корупції у перевірці закордонних активів українських чиновників. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова НАПК Наталія Корчак.

"Оприлюднення декларацій - це тільки перший крок на природному шляху очищення суспільства від корупціонерів. Наступний крок - перевірка декларацій та відповідні вироки. МВФ вважає, що головна увага НАПК під час перевірки декларацій має бути до чиновників з самого вищого ешелону влади. Тому що "риба гниє з голови". Тому Міжнародний валютний фонд пообіцяв всебічну допомогу при перевірці майнових і фінансових активів українських декларантів за межами держави", - написала вона.

За словами Корчак, сьогодні Емануель Матіас, старший експерт фінансового сектора МВФ зазначив, що фонд "ретельно стежить за ситуацією в Україні", тому відразу побачив несокоторую непослідовність у деклараціях деяких українських топ-чиновників. Їх статки, про які писала міжнародна преса, не зареєстровані в електронному Реєстрі.

НАПК сподівається, що співпраця з міжнародними антикорупційними організаціями стане чи не головним інструментом у розкритті нечесних на руку українських чиновників.

Оприлюднення декларацій – це тільки перший крок на природному шляху очищення суспільства від корупціонерів. Наступний кр...

Опубліковано Корчак Наталією 10 листопад 2016 р.

Нагадаємо, НАПК назвало нардепів, які не подали е-декларації.