ua en ru

МВФ і ЄС рекомендують Греції списати частину простроченої заборгованості платників податків на 53 млрд євро

Греції варто списати частину простроченої заборгованості платників податків, сукупний обсяг якої становить 53 млрд євро, оскільки за підрахунками експертів МВФ та Євросоюзу, Афінам вдасться зібрати лише 20% від цієї суми, повідомляє телеканал "Росія 24".

Згідно зі звітом експертів, владі Греції варто сфокусувати увагу на 1500 найбільших боржниках, сума заборгованості перед державою яких складає дві третини від сукупного обсягу. Експерти відзначають, що на оцінку цих підприємств варто виділити більше співробітників.

Раніше Міністерство фінансів Греції повідомило, що стягне 2 млрд євро у вигляді податків з бізнесменів, які в період кризи зберігали гроші за кордоном і тим самим ухилялися від податкових виплат.

За даними тележурналістів, санкції торкнуться близько 22 тис. платників податків, які перевели за кордон в ході кризи великі суми. Кількість "підозрюваних" у десять разів перевищує число великих бізнесменів зі "списку Лагард", які відкрили рахунки в швейцарському відділенні банку HSBC.

Читайте також: Мінфін Греції планує стягнути 2 млрд євро з "податкових ухильників"