ua en ru

МВС: В Україні в 2011 р. скоєно 929 злочинів у сфері інтелектуальної власності

В Україну в 2011 р. скоєно 929 злочинів у сфері інтелектуальної власності та вилучено незаконної продукції на суму 23 млн грн. Про це в ході прес-конференції заявив заступник начальника департаменту служби по боротьбі з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Сергій Лебідь, передає кореспондент РБК-України.

"Минулого року було розкрито 929 злочинів у сфері інтелектуальної власності ... В минулому році було вилучено 703 тис. штук контрабандних зразків звукозаписів, фонограм, комп'ютерного програмного забезпечення, а також контрабандної продукції з незаконним використанням товарних знаків на суму 23 млн грн", - заявив заступник начальника департаменту служби по боротьбі з економічною злочинністю.

За його словами, 56% злочинів у цій сфері стосуються порушення авторських та суміжних прав, 26% - стосуються незаконного розповсюдження компакт дисків і 17% - стосуються незаконного використання товарних знаків.

Як зазначив Лебідь, щорічно впродовж останніх 5 років відбувається приблизно 1 тис. злочинів у сфері інтелектуальної власності. "Приблизно 70% кримінальних справ за такими злочинами направляються до суду", - додав Лебідь.

Нагадаємо, вчора МВС вилучили 200 серверів сервісу зберігання інформації ex.ua (в рамках кримінальної справи за статтею 176 частини 2 Кримінального кодексу України - порушення авторських прав).