ua en ru

МВС вилучило 200 серверів сервісу зберігання інформації ex.ua

МВС вилучило 200 серверів сервісу зберігання інформації ex.ua. Про це РБК-Україна заявив заступник начальника прес-служби МВС України Сергій Бурлаков.

"В рамках кримінальної справи по статті 176 частин 2 Кримінальні кодекси України (порушення авторських прав) сьогодні проведемо ряд обшуків в офісах і дата-центрах цього ресурсу. Вилучено близько 200 серверів . контента на цих серверах близько 6 тис. терабайт", - заявив Бурлак.
За його словами, співробітники міліції 6 місяців займалися перевіркою діяльності цього ресурсу. На даний момент у цій справі допитуються 16 людей, їх статус буде прояснений після проведення необхідних слідчих процесуальних дій.
Як відзначив Бурлак, санкція статті до 5 років позбавлення волі з конфіскацією вилученого майна.

"Приводом до порушення справи стало звернення офіційних представників світових виробників програмного забезпечення – міжнародних корпорацій Adobe Systems Inc., Microsoft Corporation, Graphisoft Inc., програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт ЕХ.ua", - йдеться у повідомленні Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України.
Раніше сьогодні перестав працювати найбільший український сервіс зберігання інформації ex.ua. Також зупинено обслуговування однойменного домена.
Відзначимо, в статті 176 частин другої Кримінального кодексу говориться, що порушення авторських прав, виконані повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або заподіяли матеріальний збиток у великому розмірі, - караються штрафом від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на термін від двох до п'яти років, з конфіскацією і знищенням всіх екземплярів творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеопрограм, програм мовлення і знарядь і матеріалів, призначених для їх виготовлення.