ua en ru

У МВС просять не використовувати георгіївські стрічки 8-9 травня

У МВС просять не використовувати георгіївські стрічки 8-9 травня Фото: у МВС просять не використовувати георгіївські стрічки

У МВС закликають не використовувати 8-9 травня комуністичну символіку

У Міністерстві внутрішніх справ України закликають не використовувати 8-9 травня комуністичну символіку, особливо георгіївські стрічки, оскільки сьогодні вони є символом російського тероризму. Про це заявив радник міністра МВС Зорян Шкіряк в ході брифінгу, передає "112 Україна".

"Прошу утриматися від використання забороненої комуністичної символіки. В першу чергу - георгіївських стрічок. Це стосується всього періоду, в тому числі 8-9 травня. Під цим знаком терористи захоплювали українські міста і вбивали українських громадян. З цими стрічками і зараз російські танки і російські чоботи топчуть українську землю. Сьогодні це ознака російського тероризму. Прошу не використовувати ці стрічки під час травневих свят. Це викликає логічну і об'єктивну правильну реакцію в українського патріота і громадянина", - заявив Шкіряк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на період вихідних святкових днів, починаючи з 29 квітня і до ранку 3 травня, підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій переведено на посилений режим несення служби. Зокрема, на сторожі пожежної безпеки перебуває близько 7 тисяч рятувальників та більше 2 тисяч пожежно-рятувальної техніки, повідомляє прес-центр ДСНС.