ua en ru

МВС: поліцейські застосують зброю в разі масових збройних заворушень на травневі свята

МВС: поліцейські застосують зброю в разі масових збройних заворушень на травневі свята Фото: радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк

Громадський порядок на свята будуть охороняти і колишні бійці АТО

Співробітники Національної поліції і військовослужбовці Національної гвардії можуть застосувати зброю на ураження в разі масових збройних заворушень на травневі свята. Про це 29 квітня під час брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо потрібно буде, якщо цього вимагатиме ситуація і дозволяти закон, безумовно, буде застосовано зброю на поразку",- заявив Шкіряк.

зазначив, що кожен українець має бути впевненим у тому, що в разі загрози його життю, поліцейські будуть застосовувати зброю відповідно до чинного законодавства.


"І в Одесі, і в Києві, я сподіваюся, до цього не дійде, будуть знаходитися ті люди, більшість з яких пройшла ще й горнило справжнього пекла під час війни і повірте, вони знають, як треба захищати українських громадян і як потрібно діяти в рамках закону",- підкреслив Шкіряк.

Нагадаємо, раніше Шкіряк заявив, що в Одесі досить підрозділів Національної гвардії та Національної поліції, щоб впоратися з будь-якими провокаціями напередодні річниці 2-го травня.