ua en ru

В МВС спростували інформацію про демонтаж пам'ятника україно-російській дружбі в Харкові

В МВС спростували інформацію про демонтаж пам'ятника україно-російській дружбі в Харкові Фото: сквер на честь дружби України і Російської Федерації

За словами правоохоронців, співробітники комунальних служб проводять плановий ремонт теплотраси, для чого необхідно було зняти вказаний пам'ятник

Інформація про демонтаж пам'ятника україно-російській дружбі в Харкові, яка нещодавно в з'явилася в соціальних мережах, не відповідає дійсності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Харківській області.

"15 листопада о 22:10 до чергової частини Комінтернівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи незаконно демонтують стелу Дружби Народів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи та екіпаж патрульної поліції, які з'ясували, що працівники КП "ХТМ" проводять плановий ремонт теплотраси, для чого необхідно було зняти вказаний пам'ятник. Також були присутні представники адміністрації Комінтернівського району.

Наразі монумент відвезли до комунального підприємства. По закінченню робіт пам'ятник буде повернутий на місце.

Нагадаємо, раніше користувачі соцмереж повідомили, що у харківському сквері "Дружба" увечері 15 листопада знесли стелу, поставлену на честь дружби України і Російської Федерації.