ua en ru

МВС не займатиметься пошуками та доставкою Мельника до України, - Захарченко

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не займатиметься пошуками та доставкою екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника до України. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не займатиметься пошуками та доставкою екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника до України. Про це "Фактам" на телеканалі ICTV повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко (на фото).

"Якраз до Генеральної прокуратури і звертайтесь, вони вам дадуть пояснення, як вони будуть цим займатися, бо це їх справа", - зазначив Захарченко.

На уточнююче питання, чому цим не буде займатися МВС, Захарченко не відповів, пішовши геть.

Нагадаємо, сьогодні у Генеральній прокуратурі України (ГПУ) офіційно підтвердили, що Мельник знаходиться у США.

Як відомо, прокуратура має намір звертатися до США із проханням про видачу Мельника Україні, хоча договору про екстрадицію між країнами не існує.

Екс-ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник знаходиться в місті Сан-Маркос у штаті Каліфорнія, США. Про це повідомили в ГПУ у відповідь на депутатський запит Геннадія Москаля.

Нагадаємо, Петро Мельник був затриманий в Україні 27 липня 2013 р. при отриманні хабара і у якості запобіжного заходу поміщений під домашній арешт. Однак у ніч на 9 серпня він зняв електронний браслет, що відстежує його переміщення, і зник. Пізніше стало відомо, що ректор перетнув кордон Білорусі, звідки виїхав до однієї з європейських країн.

14 серпня ректор був оголошений у міжнародний розшук. 27 серпня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що міліції вдалося встановити країну, у якій ховається Мельник, але відмовився повідомити подробиці. Пізніше джерела інформували, що Мельник опинився у країні, з якою Україна не має договору про екстрадицію. До того ж з'ясувалося, що колишній ректор мав кілька закордонних паспортів з діючими візами.

Як повідомлялося, Броварський міськрайонний суд візьметься за розгляд справи міліціонерів, які неналежним чином контролювали Мельника.