ua en ru

МВС моніторить реєстр виборців для виявлення "мертвих душ"

МВС моніторить реєстр виборців для виявлення "мертвих душ" Ілюстративне фото (proxy.duckduckgo.com)

Аваков застерігає членів виборчих комісій від фальсифікацій

Міністерство внутрішніх справ напередодні виборів 2019 року розпочало моніторинг реєстру виборців для виявлення так званих "мертвих душ". Як інформує РБК-Україна, про це сказав глава міністерства Арсен Аваков у ток-шоу "Право на владу", передає прес-служба МВС.

За словами міністра, це робиться для того, щоб не допустити фальсифікації.

"Ми будемо дуже пильно перевіряти, щоб у реєстрі виборців не було ні мертвих душ, ні ситуації, коли за людину хтось проголосує", - сказав Аваков.

Він, що МВС пильно стежить за реєстрацією мешканців окупованих територій Донбасу та Криму та закликав членів виборчих комісій утриматись від участі в фальсифікаціях.

"Ми маємо базу даних перетину кордону, і якщо ми побачимо, що виборча комісія видала бюлетень людині, яка не перетинала кордон і знаходиться закордоном, то це кримінальна відповідальність. Тому я хочу сказати членам комісії, не беріть участь ні в яких схемах", - наголосив міністр.

МВС моніторить реєстр виборців для виявлення "мертвих душ"

Нагадаємо, у МВС заявили, що за останні три тижні вшестеро зросла кількість мешканців окупованих територій, які бажають змінити місце голосування на президенстьких виборах.