ua en ru

МВС готове відкрити для польських колег бази даних злочинців, - Аваков

МВС готове відкрити для польських колег бази даних злочинців, - Аваков Фото: МВС готове відкрити свої бази даних для польських колег (МВС)

Сторони давно тісно співпрацюють в питаннях обміну досвідом

Українські правоохоронці готові надати польським колегам доступ до баз даних про злочинців. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Польщі в Україні Яном Пекло і президентом Верховної контрольної палати Польщі Кшиштофом Квятковськи, повідомляє прес-служба МВФ.

"Переконаний, що ми повинні більш тісно співпрацювати на двосторонньому рівні і мати протоколи про обмін інформацією. Ми готові повністю відкрити свої бази даних, що стосуються кримінальних елементів", - сказав Аваков.

За словами міністра, Україна і Польща давно підтримують співпрацю і регулярно проводять зустрічі з обміну досвідом.

Arsen Avakov: Правоохоронці готові відкрити для польської сторони бази даних по кримінальним елементам Про це міністр в...

Опубліковано МВС України 2 листопад 2017 р.

Нагадаємо, в минулому році Україна підписала угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з Європолом.

Угода дасть можливість українським правоохоронцям брати участь у спільних поліцейських заходах разом з європейськими колегами, здійснювати обмін та аналіз оперативної інформації і встановлювати місцезнаходження злочинців, які перебувають у розшуку. Крім того, це дозволить створювати міжнародні спільні слідчі групи.