ua en ru

Аваков підписав угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з Європолом

Аваков підписав угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з Європолом Фото: Арсен Аваков

Національним контактним пунктом по взаємодії з Європолом визначено Нацполіцію

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав у Нідерландах угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з Європолом. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зазначається, що угода дасть можливість українським правоохоронцям брати участь у спільних поліцейських заходах разом з європейськими колегами, здійснювати обмін та аналіз оперативної інформації і встановлювати місцезнаходження злочинців, які перебувають у розшуку. Крім того, це дозволить створювати міжнародні спільні слідчі групи.

"Українська сторона готова надати доступ до своїх баз даних, які будуть цікаві Європолу для співпраці. Це, перш за все, надасть можливість відпрацьовувати масштабні спільні операції щодо боротьби з організованою злочинністю", - йдеться в повідомленні.

Національним контактним пунктом по взаємодії з Європолом з української сторони визначено Національну поліцію.

Для оперативного обміну інформацією там незабаром буде встановлено необхідне обладнання та програмне забезпечення, яке нададуть європейські партнери. При цьому високотехнологічна лінія зв'язку буде максимально захищеною.

Аваков підписав угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з ЄврополомАваков підписав угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з ЄврополомАваков підписав угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з ЄврополомАваков підписав угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з Європолом

Фото: Україна підписала угоду про стратегічне і оперативне співробітництво з Європолом

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України та Спеціальна служба розслідувань Литви домовилися про посилення співпраці у розслідуванні злочинів, пов'язаних з корупцією.