ua en ru

Чоловік намагався вивезти з України до ЄС старовинні прикраси та зброю

Чоловік намагався вивезти з України до ЄС старовинні прикраси та зброю Фото: затримані у "Борисполі" цінності (kobl.gp.gov.ua)

На підставі висновків експерта буде вирішене питання щодо повідомлення про підозру

Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала в міжнародному аеропорту "Бориспіль" чоловіка який намагався вивезти до одній з країн ЄС культурні цінності. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Так, у 50-річного чоловіка вилучено металеві браслети, металеву, вигнуту в вигляді підкови, частину зброї, нашийну прикрасу, 12 різних залізних, пошкоджених іржею, фрагментів ручної вогнепальної зброї.

Відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України, внесено клопотання до суду щодо накладення арешту на вилучені речі, а також готується клопотання щодо призначення експертизи з них.

Зазначається, що на підставі висновків експерта буде вирішене питання щодо повідомлення про підозру особі, яка мала намір перевезти культурні цінності.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 та ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (закінчений замах на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних цінностей) Кримінального кодексу України.

Чоловік намагався вивезти з України до ЄС старовинні прикраси та зброюЧоловік намагався вивезти з України до ЄС старовинні прикраси та зброюЧоловік намагався вивезти з України до ЄС старовинні прикраси та зброюЧоловік намагався вивезти з України до ЄС старовинні прикраси та зброю

Фото: вилучені у "Борисполі" культурні цінності

Нагадаємо, на кордоні з окупованим Кримом прикордонники завадили двом спробам незаконного вивезення значної суми коштів.