ua en ru

Житель Херсона намагався вивезти в Крим понад 440 тисяч рублів

Житель Херсона намагався вивезти в Крим понад 440 тисяч рублів Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

На кордоні з Кримом запобігли вивезення великої суми в рублях

На кордоні з окупованим Кримом прикордонники завадили двом спробам незаконного вивезення значної суми коштів. Про це повідомляє пресс-служба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Зокрема, повідомляється, що в першому випадку, на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" 27 квітня був затриманий мешканець Херсона, який прямував на територію тимчасово окупованій АР Крим.

"При проходженні паспортного контролю своїм нервовим поведінкою громадянин привернув увагу прикордонників. Чоловіка військовослужбовці вивели із загального потоку, спільно з представниками митниці провели огляд речей і виявили незадекларовані понад 410 тисяч рублів РФ", - йдеться в повідомленні.

Другий випадок стався на контрольному пункті "Чонгар". Там при огляді автомобіля Nissan прикордонники спільно з представниками ГФС у громадянки України, яка випливала з Києва у Сімферополь, виявили незадекларовані 82 тисячі рублів РФ.

"В обох випадках знайдені кошти вилучили, а стосовно громадян склали відповідні протоколи", - повідомляють в ДПСУ.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в минулому 2017 році, співробітники прикордонного відділу "Чонгар" Азово-Чорноморського регіонального управління задержали чоловіка з гранатометом.