ua en ru

Мотузяник повідомив про відновлення боїв в Донецькому аеропорту

Мотузяник повідомив про відновлення боїв в Донецькому аеропорту Фото: бойовики на Донбасі

Рекордна кількість обстрілів за вчорашній день зафіксовано в районі Авдіївки

В Донецькому аеропорту поновилися бойові дії. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За словами Мотузяника, рекордна кількість обстрілів за вчорашній день було зафіксовано в районі Авдіївки. Так сталося 9 обстрілу. Противник вперше відкрив вогонь в 2 години ночі, а фінальний обстріл завершився 23 години.

"Також потужні мінометні обстріли з боку ворога сталися на інших 7 позиціях ВСУ. Найбільш інтенсивний відбувся ввечері в Верхнеторецком. Крім цього, слід зазначити, що поновилися бойові дії в Донецькому аеропорту", - сказав Мотузяник.

Все, на Донецькому напрямку було зафіксовано 22 обстрілу, з них 16 - з важкого озброєння. На Луганському напрямку зафіксовано 14 обстрілу, з них 9 - з важкого озброєння. Бойовики активно застосовували міномети практично при кожному обстрілі. На Маріупольському напрямку відбулося 12 обстрілів, найбільш активні бойові дії велися в Красногорівці, Водяному і Широкіно.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 20 травня 2017 року, в результаті бойових дій постраждали 7 українських військовослужбовців, загиблих немає.