ua en ru

У Мосулі затримали 20 терористок ІДІЛ

У Мосулі затримали 20 терористок ІДІЛ Фото: ІДІЛ (YouTube screenshot)

У числі затриманих терористок ІДІЛ - громадяни Німеччини, РФ, Туреччини та Канади

На півночі Іраку в Мосулі були затримані 20 членів терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) жіночої статі. Про це повідомляє DW.

"Іракські спецслужби встановлюють особистості 20 затриманих в Мосулі підозрюваних жінок-терористок ІДІЛ, п'ять з яких, ймовірно, є громадянами Німеччини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією представників антитерористичних сил Іраку, серед затриманих може бути 16-річна школярка з німецької федеральної землі Саксонія.

За повідомленням видання, жінки ховалися в системі тунелів, організованих ісламістами. Під час затримання у них були при собі зброя і пояси шахіда. За попередньою інформацією, серед затриманих - не тільки громадянки Німеччини, але і Росії, Туреччини та Канади.

Так, німецькі фахівці зараз перевіряють інформацію про те, що одного з затриманих жінок може бути 16-річна школярка з Саксонії. Дівчина спочатку прийняла іслам, а потім влітку 2016 року зникла.

За даними слідства, вона втекла в Сирію, де приєдналася до лав "Ісламської держави". Німецькі правоохоронці вважають, що школярка встановила контакт з ісламістами в інтернеті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина внесла до чорного списку понад 4 тисяч росіян підозрою у зв'язках з ІДІЛ.